Browniemuffins med glasur
- Enkelbakst
- 19. mars
- 1 min lesing
Browniemuffins er enkel å lage og gir deg 12 muffins som smaker helt fantastisk. Et bakverk som passer perfekt til deg som elsker sjokolade!

Ingredienser
Browniemuffins:
2 egg
1,5 dl sukker
100 gram smør
50 gram sjokolade
2 dl hvetemel
½ dl kakaopulver
2 ts vaniljesukker
½ ts salt
Glasur:
75 gram smør
3 ss kaffe
125 gram melis
½ dl kakaopulver
2 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
Browniemuffins:
Pisk lys og luftig eggedosis av egg og sukker. Smelt smør og sjokolade, og rør inn i eggedosisen. Vend inn hvetemel, kakaopulver, vaniljesukker og salt. Bland til du har en glatt og klumpfri røre. Fordel røren på 12 muffinsformer (bruk gjerne et muffinsbrett). Stek muffinsene midt i ovnen på 175 grader i ca. 10-12 minutter. Avkjøles på rist mens du lager glasuren.
Glasur:
Smelt smør og tilsett kokt kaffe. Bland inn melis, kakaopulver og vaniljesukker. Rør til du har en glatt og blank glasur. Bruk baksiden av en skje til å trykke lett ned på midten av muffinsene. Fyll deretter muffinsene med glasur, ca. 1 ss på hver muffins.
Om du ønsker en flytende browniemuffins bør den spises samme dag. Liker du bedre en fast og fudgy brownie, bør den stå kaldt et par timer før servering. Server gjerne med vaniljeis og friske bær.

Comentarios