Brownies og salt karamell er en herlig kombinasjon! Her får du oppskrift på en kjempeenkel og god brownies, toppet med smørkrem med smak av karamell.
Ingredienser:
Brownies
100 gram smør
2 egg
2 dl sukker
1,5 dl hvetemel
3,5 ss kakaopulver
1,5 ts vaniljesukker
Salt karamellsaus
100 gram sukker
2 ss vann
40 gram smør
1 dl kremfløte
2 klyper maldonsalt
Salt karamellsmørkrem
100 gram smør
60 gram melis
0,5 dl salt karamellsaus
Fremgangsmåte:
Brownies: Forvarm ovnen til 200 grader. Smelt smøret, og sett til side. Rør forsiktig sammen egg og sukker. Tilsett hvetemel, kakaopulver og vaniljesukker. Bland inn smøret til slutt. Hell røren i en liten springform, 20 cm. Stek kaken midt i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
Salt karamellsaus: Rør sammen sukker og vann i en kjele. Sett kjelen på høy varme, og la sukker og vann smelte og koke til det får en gylden og fin farge. Unngå å røre underveis. Når karamellen har fått en gylden farge drar du kjelen av platen og tilsetter smøre under omrøring. Sett kjelen tilbake på platen, på middels varme, og tilsett fløten litt etter litt. Her vil det boble som bare det, så pass på at du rører hele tiden. La karamellsausen koke i 3 minutter. Smak til med salt.
Salt karamellglasur: Pisk smør og melis til det har blitt luftig og fått en fin og lys farge. Tilsett karamellsausen, og rør til alt er god blandet sammen.
Hell smørkremen i en sprøytepose og dekorer kaken etter eget ønske. Jeg pyntet kaken med salt karamellsaus, hakket sjokolade og toffifee.
Hvor lenge står denne kaken seg?