Ingredienser (til to brød):
1/2 pk tørrgjær
1/2 ts salt
50 gram linfrø
50 gram solsikkekjerner
50 gram sesamfrø
50 gram havregryn
100 gram grovbakst
100 gram sammalt hvete grov
7 dl lunkent vann
Ca. 700 gram hvetemel
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 250 grader. Bland sammen tørrgjær, salt, havregryn, linfrø, solsikkekjerner og sesamfrø i en bakebolle.Tilsett lunkent vann, og rør litt. Tilsett så grovbakst, sammalt hvete grov og hvetemel. Bland godt sammen, og elt deigen i 15 minutter på ganske lav hastighet. La deigen heve i ca. 40-60 minutter. Del deigen i to og trill ut til to runde brød, eller fordel deigen i to brødformer. La brødene etterheve i ca. 40 minutter. Pensle brødene med vann. Sett inn brødene midt i ovnen, og skru ned temperaturen til 220 grader. Stekes i ca. 40 minutter.
Avkjøles på rist
Comments