Det er sjeldent jeg baker glutenfritt, men nå var det virkelig på tide å prøve, og resultatet ble veldig bra. Her kommer min enkle oppskrift på glutenfri brownies. Kaken har en dyp smak av sjokolade, og passer derfor utmerket med is og friske bær.
Ingredienser:
2 egg
1 dl sukker
65 gram smør
80 gram mørk sjokolade
2 dl mandelmel
0,5 ts bakepulver
0,5 ts vaniljesukker
0,5 ts salt
1 ss kakaopulver
Slik gjør du:
Pisk luftig eggedosis av egg og sukker. Smelt smør og sjokolade på lav varme, og vend inn i eggedosisen. Bland sammen mandelmel, bakepulver, vaniljesukker, salt og kakaopulver, og vend inn i røren. Hell røren i en bakepapirkledd springform, 20 cm. Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken på rist.
Comments