top of page

Alle oppskrifter

Forfatterens bildeEnkelbakst

Halvgrove ost- og skinkehorn

Oppdatert: 29. mar. 2020



Fylte horn er både godt og enkelt, og passer godt til både frokost og lunsj, og kan være en fin variasjon til den vanlige brødskiven. I tillegg er det perfekt turmat eller mat til å servere i barnebursdager. Disse saftige hornene blir fort en favoritt hos både store og små! Hornene er enkle å lage, og man kan godt lage dobbel porsjon når man først er i gang med bakingen. De kan nemlig fint fryses, slik at man kan ta opp og tine etter behov.

Ingredienser:

1/2 pakke tørrgjær

1 ts salt

100 gram margarin

4 dl melk

1 dl sammalt hvete grov

5 dl grovbakst

Hvetemel til passe deig, ca. 6 dl


200 gram skinke

100-200 gram ost

Fremgangsmåte:

Forvarm ovnen til 225 grader. Smelt smøret, og bland i melken. Varm til ca. 37 grader. Rør ut salt og gjær i en bakebolle sammen med smøret og melken. Bland inn sammalt hvete grov og grovbakst, og tilsett hvetemel til passe deig. Elt deigen i 15 minutter. Sett deigen til heving på et lunt sted, og la heve i ca. 40 minutter til dobbel størrelse. Del deigen i to like store emner, og kjevle ut til to sirkler. Del sirklene inn i 8 like store deler, og fordel utover ost og skinke på hver del. Rull sammen til horn, og etterhev i ca. 20 minutter. Pensles med egg og stekes midt i ovnen på 225 grader i ca. 12-15 minutter. Avkjøl hornene på rist

1 021 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentare


bottom of page