Ingredienser:
1/2 pk tørrgjær
1 ss sukker
1/2 ts salt
3 dl vann
3 dl melk
30 gram margarin
2,5 dl sammalt hvete grovmalt
4 dl sammalt hvete finmalt
Ca. 7 dl hvetemel
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 225 grader. Bland sammen tørrgjær, sukker og salt i en bakebolle. Smelt smøret, tilsett vannet og melka, og varm til ca. 37 grader. Hell blandingen i bakebollen. Bland så i melet, og elt deigen i ca. 15 minutter. La deigen etterheve til dobbel størrelse i ca. 40 minutter. Del deigen i 16 like store emner, og kjevle dem ut til runde polarbrød. Legg polarbrødene på en bakepapirkledd stekeplate, og stikk små hull i deigen (bruk for eksempel baksiden på en skje eller noe annet som passer). Etterhev i ca. 20 minutter. Pensle med vann. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca. 12-14 minutter. Avkjøles på rist.
Har du prøvd å fryse disse? :)