top of page

Alle oppskrifter

Forfatterens bildeEnkelbakst

Havreflarn med sjokolade



Har du lyst på noe godt? Da vil jeg anbefale deg å teste ut havreflarn med sjokolade! De er supergode, og så enkle å lage.


Ingredienser:

100 gram smør

100 gram lettkokte havregryn

90 gram sukker

1 egg

1 ts bakepulver

2 ss hvetemel

1/4 ts salt

200 gram sjokolade


Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 190 grader. Smelt smør og hell over havregrynene, og sett til side. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis, og bland dette inn i havregrynblandingen. Tilsett salt, bakepulver og mel, og vend inn i røren. Bruk en spiseskje til å legge små klatter av røren utover på en bakepapirkledd stekeplate. Stek ca. 6 om gangen, da de vil flyte utover. Stekes midt i ovnen i ca. 6-8 minutter. De skal begynne å få litt farge i kantene. Avkjøl havreflarnene på rist. Når havreflarnene er avkjølt, kan du smelte sjokolade. Fordele smeltet sjokolade på undersiden av halvparten av havreflarnene, før du setter de sammen to og to. Deretter kan kantene av de doble havreflarnene dyppes i sjokolade om man ønsker det. Avkjøles i kjøleskap til sjokoladen har stivnet. Oppbevares deretter i lufttett boks.

548 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page