Har du lyst på noe godt? Da vil jeg anbefale deg å teste ut havreflarn med sjokolade! De er supergode, og så enkle å lage.
Ingredienser:
100 gram smør
100 gram lettkokte havregryn
90 gram sukker
1 egg
1 ts bakepulver
2 ss hvetemel
1/4 ts salt
200 gram sjokolade
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 190 grader. Smelt smør og hell over havregrynene, og sett til side. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis, og bland dette inn i havregrynblandingen. Tilsett salt, bakepulver og mel, og vend inn i røren. Bruk en spiseskje til å legge små klatter av røren utover på en bakepapirkledd stekeplate. Stek ca. 6 om gangen, da de vil flyte utover. Stekes midt i ovnen i ca. 6-8 minutter. De skal begynne å få litt farge i kantene. Avkjøl havreflarnene på rist. Når havreflarnene er avkjølt, kan du smelte sjokolade. Fordele smeltet sjokolade på undersiden av halvparten av havreflarnene, før du setter de sammen to og to. Deretter kan kantene av de doble havreflarnene dyppes i sjokolade om man ønsker det. Avkjøles i kjøleskap til sjokoladen har stivnet. Oppbevares deretter i lufttett boks.
Comments