Høsten er her for fullt, og det finnes så mye godt man kan lage med høstens fristelser. Jeg hadde noen epler fra hagen jeg måtte bruke opp, og fikk lyst til å prøve og lage havrekjeks med smak av eple og kanel; og det ble virkelig populært her i huset! Kjeksene er enkle å lage, og er både saftige og smakfulle. Her kommer min enkel og gode oppskrift på havrekjeks med smak av eple og kanel:
Ingredienser:
1 stk eple
2 ss sitronsaft
115 gram smør
2 dl brunt sukker
1 egg
2,5 dl hvetemel
2,5 dl havregryn
1,5 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1/2 ts natron
1/4 ts salt
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 175 grader. Ta skallet av epla, og del den i små terninger. Legg eplebitene i en skål, og hell over to ss sitronsaft, slik at eplene ikke blir brune. Pisk sammen smør og sukker. Tilsett egget. Bland inn hvetemel, havregryn, kanel, vaniljesukker og natron. Vend inn eplebitene med en slikkepott til slutt. Deigen skal være ganske fast. Bruk en spiseskje eller iskremskje til å fordele røren på et bakepapirkledd stekebrett. Kjeksene vil ikke flyte noe særlig utover under steking, så derfor må du presse kjeksene flat før steking. Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca. 18-20 minutter. Avkjøles på rist.
Comments