top of page

Alle oppskrifter

Forfatterens bildeEnkelbakst

Hjemmelagde energibarer



Hjemmelagde energibarer er mye billigere og bedre enn de man får kjøpt i butikken, og er perfekt til å ha med på tur eller spise når man trenger litt ekstra påfyll i en travel hverdag. Denne oppskriften gir deg ca. 12 utrolig gode energibarer som er kjempeenkle å lage, og som krever lite kjøkkenutstyr og ingen steking i stekeovn. Disse energibarene ble veldig populære her hjemme, både hos store og små. Barene holder seg godt i kjøleskapet i opptil én uke.


Jeg valgte å dyppe noen av mine energibarer i smeltet sjokolade, og pyntet andre med smeltet sjokolade på toppen. Alternativt kan du hakke sjokoladen i biter, og blande inn bitene i røren, slik at du får energibarer med sjokoladebiter.


Jeg har brukt rice krispies i denne oppskriften. Dette har jeg kjøpt i Sverige og dessverre ikke funnet i Norge. Så om du ikke har rice krispies hjemme, ville jeg prøvd å bruke 1 dl puffet ris og 2 dl Cheerios i stedet, eventuelt 3 dl Herkules frokostkuler. Annen frokostblanding fungerer nok også like bra!


Ingredienser:

0,25 dl flytende honning

0,25 dl sirup

0,25 dl margarin

0,5 dl brunt sukker

1 dl peanøttsmør

2 dl havregryn

3 dl rice krispies

1 dl corn flakes

1 dl hakkede peanøtter

75 gram smeltet sjokolade


Slik gjør du:

Bland sammen flytende honning, sirup, margarin og brunt sukker i en skål, og sett i mikrobølgeovnen i ca. 1-2 minutter til alt sukkeret har smeltet. Eventuelt kan du smelte alt sammen i en kasserolle på lav varme. Rør deretter inn peanøttsmør i blandingen, slik at det smelter inn. Bland havregryn, rice krispies, corn flakes og hakkede peanøtter i en skål, og hell over den flytende blandingen. Rør godt sammen. Hell blandingen over i en bakepapirkledd form, ca. 20x20 cm, spre alt utover og press hardt sammen. Sett kaldt i 2-3 timer, før den skjæres i passe store biter.



Om ønskelig, dypp deretter bunnen av barene i sjokolade eller dekorer med smeltet sjokolade på toppen. Om energibarene skal dyppes i sjokolade, anbefaler jeg å legge de i fryseren i ca. en halvtime først, slik at du er sikker på at de holder fasongen og ikke faller fra hverandre.

1 334 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page