For en noen uker siden fikk jeg lyst til å lage hjemmelaget ballerinakjeks. Dette var overraskende enkelt, og det tok heller ikke så lang tid å lage dem Disse kjeksene er veldig dekorative, og de passer perfekt både som servering til kaffen eller som servering i barnebursdager. Kan absolutt anbefales!
Ingredienser:
Kjeks
200 gram romtemperert smør 1,5 dl sukker 1 eggeplomme 4 dl hvetemel 1 ts vaniljesukker 1,5 ss kakaopulver
Fyll
100 gram mørk kokesjokolade 100 gram nougat (du kan også fint bruke nugatti eller annet sjokoladepålegg, dersom du ikke har nougat hjemme)
Slik gjør du:
Kjeks
Forvarm ovnen til 180 grader. Bland samme smør og sukker med en slikkepott til du har en glatt blanding. Tilsett så eggeplommen, før du blander inn mel og vaniljesukker. Det er viktig at du ikke rører for mye i deigen, da kakene kan bli seige. Del så deigen i to, og kna inn kakaopulver i den ene delen. Pakk deigen i plastfolie, og la hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter. Kjevle så ut deigen. Tykkelsen på deigen bestemmer du selv etter hvor tykke kjeks du vil ha, men jeg kjevlet ut deigen til den var ca. 5 mm tykk. Du kan godt bruke litt mel til utkjevlingen om det er nødvendig. Til den delen av deig med kakao i, kan du bruke et rundt glass til å stikke ut små runde kjeks, eller du kan bruke en kjeksutstikker dersom du har det. Når du skal stikke ut kjeks av den lyse deigen er det viktig at de blir like store som de mørke, og at du husker å lage hull midt i de lyse kjekse, slik at fyllet kommer opp når du setter sammen kjeksene etterpå. For å stikke ut hull i midten på de lyse kjeksene kan du godt bruke en eplekjerneutstikker, eller du kan bruke kakeutstikker hvor det er med små utstikkere. Stek kjeksene midt i ovnen i ca. 8-10 minutter på 180 grader. Avkjøles på rist.
Fyll:
Smelt sjokolade og nougat over vannbad, og la denne blandingen avkjøles Bruk en spiseskje til å fordele fyllet utover de mørke kjeksene, før du setter de sammen med de lyse kjeksene. Sett kjeksene kaldt slik at fyllet stivner. Oppbevares senere i lufttett boks.
Comments