Oreokake smaker helt fantastisk, og består av oreobunn, luftig sjokolademousse og en smaksrik og lett ostekrem. En kake som passer inn på alle kakebord, og som faller i smak hos både store som små. Oreokaken er enkel å lage, selv om den er noe tidskrevende, da hvert av lagene må få tid til å stivne i kjøleskapet.
Ingredienser:
Kjeksbunn
2 pakker oreokjeks, ca. 300 gram
100 gram smør
Ostekrem:
3 dl fløte
250 gram kremost
150 gram melis
50 gram oreokjeks
Sjokolademousse
2 dl kremfløte
60 gram melis
200 gram mørk sjokolade
2 eggehviter
4 eggeplommer
eller
1 pakke ferdig sjokolademousse (følg anvisningen bak på pakken).
Slik gjør du:
Kjeksbunn
Knus oreokjeksene i en foodprosessor. Smelt smøret, og bland sammen med kjeksene. Hell blandingen i en springform på 24 cm, og press godt sammen i bunnen på formen. Sett kaldt i kjøleskapet mens resten forberedes.
Ostekrem
Pisk kremfløten til en lett og luftig krem, og sett til side. Pisk sammen melis og kremost, og vend forsiktig sammen med kremfløten. Ta ut kjeksbunnen og ha på litt over halvparten av ostekremen på bunnen. Sett kaken, og resten av ostekremen til kjøling mens du lager sjokolademoussen.
Sjokolademousse
Pisk kremfløte og melis til du har en luftig krem, og sett til side. Smelt sjokoladen på lav temperatur over vannbad, og la avkjøle noe før du forsiktig blander eggeplommene sammen med sjokoladen. Stivpisk eggehvitene. Bland deretter sjokoladeblandingen forsiktig inn i kremen, før du til slutt vender inn de stivpiskede eggehvitene. Hell sjokolademoussen over ostekremen, og sett kjølig i ca. 1 time, før du til slutt har på resten av ostekremen. Pynt kaken med grovhakkede oreokjeks, sjokolade eller bær.
Comments