Om du har lyst på noe godt til middagen, kan jeg virkelig anbefale hjemmelagde pitabrød. Dette er en stor favoritt hos oss, og faller i smak hos både store og små. Her i huset bruker vi å fylle pitabrødene med kylling, salat og hjemmelaget tzatziki, men her er det egentlig bare å fylle pitabrødene med det man selv måtte ønske.
Ingredienser (til 8 stk):
1/2 pk tørrgjær
1/2 ts salt
4 dl lunkent vann
2 ss nøytral olje
Ca. 6 dl hvetemel
Slik gjør du:
Bland sammen tørrgjær, salt, vann og olje i en bakebolle.Tilsett hvetemel til passe deig, og bland godt sammen. Elt deigen i ca. 10 minutter. Hev deigen til dobbel størrelse, ca. 45 minutter. Del deigen i 6 eller 8 emner, det kommer an på hvor store pitabrød du vil ha. Trill ut til boller, og kjevle de ut til de er ca. 0,5 cm tykke. Legg de ferdigkjevlede pitabrødene på et bakepapirkledd stekebrett, og sett de rett inn i ovnen. De skal ikke etterheves. Stekes midt i ovnen på 250 grader i ca. 8-10 minutter. Avkjøles på rist.
Comments