Saftige muffins med en søt og god vaniljekrem og syrlige blåbær er en herlig kombinasjon. Disse muffinsene er enkle å lage, og kan fint fryses ned. Om man ønsker, kan man bytte ut blåbær med for eksempel jordbær, bringebær, eple eller rabarbra.
Ingredienser: 125 gram smør
1,5 dl sukker
2 egg
1 dl melk
3 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
150 gram frosne blåbær
ca. 250 gram hjemmelagd vaniljekrem eller en halv pakke ferdigkjøpt vaniljekrem
Slik gjør du:
Forvarm stekovnen til 175 grader. Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Bland inn ett og ett egg om gangen. Tilsett hvetemel, bakepulver og vaniljesukker vekselvis med melken, og rør til alt er blandet sammen. Vend inn frosne blåbær til slutt.
Fordel røren i 12 muffinsformer. Fyll muffinsformene litt i bunnen først, ha på ønsket mengde vaniljekrem og fyll på med mer muffinsrøre på toppen. Ikke fyll formene helt fulle. Stek muffinsene midt i ovnen på 175 grader, i ca. 20-25 minutter. Avkjøles på rist. Muffinsene kan fint fryses ned.
コメント