top of page

Alle oppskrifter

Forfatterens bildeEnkelbakst

Salt karamellsaus

Oppdatert: 30. des. 2018


Hjemmelaget karamellsaus er så godt og enkelt, og det passer godt som tilbehør til is, eller som fyll i kaker og bakst.

 

Ingredienser:


100 gram sukker

2 ss vann

40 gram smør

1 dl kremfløte

2 klyper maldonsalt


Fremgangsmåte:


Rør sammen sukker og vann i en kjele. Sett kjelen på høy varme, og la sukker og vann smelte og koke til det får en gylden og fin farge. Unngå å røre underveis. Når karamellen har fått en gylden farge drar du kjelen av platen og tilsetter smøre under omrøring. Sett kjelen tilbake på platen, på middels varme, og tilsett fløten litt etter litt. Her vil det boble som bare det, så pass på at du rører hele tiden. La karamellsausen koke i 3 minutter. Smak til med salt.

208 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page