En saftig og enkel sjokoladekake slår sjelden feil. Her kommer min enkle oppskrift på en mørk og fyldig sjokoladekake. Kaken holder seg godt i kjøleskapet i flere dager. Serveres gjerne med friske bær til.
Ingredienser:
Sjokoladekake
2 egg
2 dl sukker
75 gram smør
40 gram mørk sjokolade
1 dl melk
1 dl crème fraîche
2 dl hvetemel
4-5 ss kakaopulver
1 ts natron
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Sjokoladesmørkrem
100 gram romtemperert smør
100 gram melis
2 ss kokt kaffe
1 ts vaniljesukker
2-3 ss kakaopulver
Slik gjør du:
Sjokoladekake
Forvarm ovnen til 175 grader. Smelt smør og sjokolade i en kasserolle. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis, og vend forsiktig inn smøret og sjokoladen. Tilsett melk og crème fraîche. Sikt inn de tørre ingrediensene, og vend dette forsiktig inn til en glatt røre. Hell sjokoladekakerøren i en smurt springform, 20 cm. Stekes nederst i ovnen på 175 grader i ca. 60 minutter. Avkjøles på rist.
Sjokoladesmørkrem
Pisk smør og melis lyst og luftig.Tilsett kakaopulver, vaniljesukker og kaffe, og miks alt godt sammen til en luftig og glatt glasur.
Comments