top of page

Alle oppskrifter

Forfatterens bildeEnkelbakst

Sjokoladekake


Det er lite som slår en saftig sjokoladekake med luftig frosting. Denne sjokoladekaken er enkel å lage, og passer perfekt til både barnebursdager eller i familieselskap.


Ingredienser:

Sjokoladekake

3 egg

2,5 dl sukker

175 gram smør

50 gram kokesjokolade

4 dl hvetemel

3,5 ss kakaopulver

2 ts vaniljesukker

1 ts natron

1 ts bakepulver

1,5 dl rømme

1,5 dl melk


Sjokoladefrosting

250 gram romtemperert margarin

300 gram melis

4 ss kakaopulver

2 ts vaniljesukker

2 ss ferdigkokt kaffe


Slik gjør du:

Sjokoladekake

Forvarm stekeovnen til 170 grader. Smelt smør og sjokolade på lav varme. Pisk luftig eggedosis av egg og sukker. Tilsett rømme og melk i eggedosisen. Bland inn smør- og sjokoladeblandingen vekselvis med de tørre ingrediensene på lav hastighet. Fordel røren på to springformer på 20 cm. Stek kakene nederst i ovnen på 170 grader i ca. 35-40 minutter. Avkjøles på rist.


Sjokoladefrosting

Pisk luftig smørkrem av smør og melis. Tilsett kakaopulver, vaniljesukker og kaffe, og bland til en luftig frosting. Sett ene kakebunnne på et kakefat, og ha på et passe tykt lag med frosting oppe på kakebunnen. Sett neste bunn over, og fordel resten av frositingen rundt om hele kaka. Pynt kaken etter eget ønske, for eksempel med friske bær.



400 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Komentarze


bottom of page