Klassisk sjokoladekake i liten langpanne. En populær kake som egner seg godt til alt fra barnebursdager til dugnader. Dette er en enkel og saftig kake, som garantert vil falle i smak hos både barn og voksne. Kaken kan godt fryses, også med glasur, noe som gjør at man enkelt kan ta vare på restene om det skulle bli noen kakestykker til overs. Ellers holder kaken seg godt i kjøleskapet i et par dager
Ingredienser:
Sjokoladekake
3 egg
3,5 dl sukker
200 gram smør
50 gram mørk sjokolade
2,5 dl kulturmelk
5 dl hvetemel
5 ss kakaopulver
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
Glasur
150 gram romtemperert margarin
150 gram melis
3 ss kakaopulver
2 ts vaniljesukker
2 ss kaffe (eventuelt melk)
Slik gjør du:
Sjokoladekake:
Forvarm ovnen til 175 grader. Pisk luftig eggedosis av egg og sukker. Smelt smør og sjokolade på lav varme. Sikt sammen de tørre ingrediensene, og bland inn vekselvis med smør-/sjokoladeblandingen og kulturmelken i eggedosisen. Bland til en klumpfri røre, men ikke overmiks. Hell røren i en bakepapirkledd langpanne (ca. 20x30 cm). Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca. 30-35 minutter. Avkjøles på rist.
Glasur:
Pisk smør og sukker til en lys og glatt blanding. Tilsett vaniljesukker, kakaopulver og kaffe, og miks til en luftig og glatt glasur. Pynt kaken etter eget ønske.
Comments