Sjokoladekjeks er noe av det enkleste man kan bake, og er en favoritt hos både store og små. Disse kjeksene er sprø i kantene, og seige i midten.
Ingredienser:
100 gram smør
100 gram sukker
100 gram brunt sukker
1 egg
150 gram hvetemel
1,5 ts vaniljesukker
0,5 ts natron
0,5 ts salt
125 gram kokesjokolade
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 175 grader. Smelt smør, og rør inn sukker og brunt sukker. Bland godt. Rør inn egget. Vend inn hvetemel, vaniljesukker, natron og salt. Hakk sjokoladen i passe store biter, og vend inn i deigen. Bruk en skje for å fordele deigen til ca. store 16 kjeks, form til kuler. Jeg bruker en isskje når jeg skal lage kjeks, slik at jeg er sikker på at alle blir like store. Pass på å ha godt med mellomrom mellom kjeksene, da de vil flyte utover. Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca. 12-15 minutter.
Jeg lagde disse i kveld, de ble veldig gode! Jeg måtte bruke mer mel enn oppskriften sa for at konsistensen skulle være fast nok til at jeg kunne bake de, men ellers var alt bra.