Dette tror jeg må være en av mine beste oppskrifter som kombinerer søtt og salt. Om du liker sjokolade, karamell og peanøtter, vil jeg virkelig anbefale deg å teste denne oppskriften!
Ingredienser:
Brownies
150 gram smør
175 gram sukker
2 egg
1 ts vaniljesukker
100 gram smeltet sjokolade
100 gram hvetemel
2 ss kakaopulver
1/2 ts salt
Marshmallowfyll
1 boks marshmallow fluff
1 dl peanøttsmør
ELLER (dersom du ikke får tak i marshmallow fluff)
150 gram marshmallow
3 ss sirup
30 gram smeltet margarin
1 dl peanøttsmør
Ca. 1 dl salte peanøtter
Karamellsaus
100 gram sukker
2 ss vann
40 gram smør
1 dl kremfløte
Sjokoladeganache
1 dl fløte
100 gram sjokolade
Slik gjør du:
Brownies
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smelt smør og bland dette med sukkeret, rør godt. Bland inn eggene, og tilsett den smeltede sjokoladen. Sikt deretter inn hvetemel, vaniljesukker, kakaopulver og salt i røren, og rør til alt er blandet sammen. Hell røren i en bakepapirkledd form, 20x20 cm. Steke browniesen midt i ovnen på 180 grader i ca. 15-20 minutter. Avkjøl kaken på rist mens du lager marshmallowfyllet.
Marshmallowfyll:
Bland sammen marshmallow fluff og peanøttsmør.
ELLER
Smelt marshmallows i en skål i mikroen. Rør deretter inn smør og sirup (om blandingen blir veldig hard, sett den inn i mikroen i 30 sekunder). Bland deretter inn peanøttsmør.
Hell blandingen over browniesen, og bruk en skje til å trykke den utover kaken.
Strø deretter på ønsket mengde peanøtter. Sett til side og lag karamellsaus.
Karamellsaus:
Rør sammen sukker og vann i en kjele. Sett kjelen på høy varme, og la sukker og vann smelte og koke til det får en gylden og fin farge. Unngå å røre underveis. Når karamellen har fått en gylden farge drar du kjelen av platen og tilsetter smøre under omrøring. Sett kjelen tilbake på platen, på middels varme, og tilsett fløten litt etter litt. Her vil det boble som bare det, så pass på at du rører hele tiden. La karamellsausen koke i 3 minutter.
Hell deretter karamellsausen over marshmallowfyllet og peanøttene. Sett til side til karamellen har fått satt seg.
Sjokoladeganache:
Hakk sjokoladen i små biter. Varm fløte til kokepunktet, og hell over sjokoladen. La stå i ca. 1 minutt før du rører til du har en glatt og blank ganache. Hell ganachen over kaka, og sett til side til den har stivnet.
Comments