Er du glad i sjokolade? Da kan jeg anbefale å teste ut denne oppskriften på saftige muffins med tre ulike typer sjokolade; mørk sjokolade, melkesjokolade og hvit sjokolade. Man kan vel aldri få for mye sjokolade? Denne oppskriften er enkel og utrolig god, og gir deg 12 saftige muffins. Muffinsene kan også fint fryses, selv om de er aller best når de blir servert halvvarm like etter steking.
Ingredienser:
2 egg
1,5 dl sukker
25 gram smør
1 dl rømme
0,5 dl melk
2 dl hvetemel
1 dl kakaopulver
1,5 ts vaniljesukker
0,5 ts natron
1 ts bakepulver
50 gram melkesjokolade
50 gram mørk sjokolade
50 gram hvit sjokolade
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 175 grader. Pisk luftig eggedosis av egg og sukker. Bland inn smør, rømme og melk. Sikt inn de tørre ingrediensene, og bland forsiktig inn i røra. Hakk sjokoladen i biter, og ha i litt over halvparten av hver stort. Fordel røra på 12 muffinsformer, og bruk gjerne et muffinsbrett slik at de best holder fasongen. Fordel resten av den hakkede sjokoladen på toppen av røra i muffinsformene. Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca. 20 minutter. Avkjøles på rist.
Comments