top of page
  • TikTok
  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube

Alle oppskrifter

Verdens beste boller

  • Forfatterens bilde: Enkelbakst
    Enkelbakst
  • 19. mars
  • 1 min lesing

Min favorittoppskrift når det kommer til søt gjærbakst.



½ pakke tørrgjær

1,5 dl sukker

2 ts kardemomme

1 ts salt

5 dl melk (romtemperert)

Ca. 14 dl hvetemel

125 gram smør (romtemperert)



Bland sammen tørrgjær, sukker, kardemomme og salt i en bakebolle. Tilsett melk og hvetemel, og elt deigen i ca. 10 minutter. Tilsett smør i terninger, og elt videre i ca. 10 minutter. Hev deigen til dobbel størrelse. Del deigen i 16 like store emner, og trill ut til boller. Sett bollene på et stekebrett og etterhev til dobbel størrelse. Pensle bollene med egg, før du steker de midt i ovnen på 220 grader i ca. 10-12 minutter. Avkjøles på rist.




Comments


Ikke glem å registrere deg

Registrer deg å få tilsendt mine oppskrifter

©2018 by Enkel bakst. Proudly created with Wix.com

bottom of page