Focaccia er et saftig brød som passer til det aller meste, og egner seg godt som tilbehør til en god suppe eller en salat, eller som tilbehør på tapasbordet.
Ingredienser:
1/2 pk tørrgjær
1 ts sukker
1 ts salt
4,5 dl lunkent vann
4 ss olivenolje
Ca. 9,5 dl hvetemel
Topping:
2 ss olivenolje
1 ss flaksalt
Grovhakket friske urter
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 225 grader. Bland sammen gjær, salt og sukker i en bakebolle, og hell i vannet og olivenoljen. Rør til alt er oppløst. Tilsett hvetemel, og elt deigen i 10-15 minutter. Deigen skal være ganske klissete. Sett deigen til heving, og la den heve i ca. 1 time, til dobbel størrelse. Hell deigen i en bakepapirkledd liten langpanne(20x30 cm). Lag små hull i deigen med fingertuppene før du heller over 2 ss olivenolje. Dryss til slutt på ønsket mengde flaksalt og friske urter. Stek Focacciaen midt i ovnen på 225 grader i ca. 35-40 minutter.
Comments